klipp- och ihopsamlingsmetoder

Att klippa av mördarsniglarna på mitten, är den vanligaste medoden att döda mördarsniglarna på.Att klippa ihjäl mördarsniglarna är ett sätt att ta död på sniglana

SEKATÖR OCH HÄCKSAX

Din sekatör eller häcksax är ett utmärkt vapen i jakten på mördarsniglar. När du väl ser en mördarsnigel ska du klippa av den på mitten - allra helst bakom huvudet då det är minst plågsamt! Men du ska INTE plocka upp de två delarna. Låt de istället ligga kvar ett tag! Snart kommer andra sniglar för en slemmig aptitretare – de kannibaliserar nämligen på sina döda bröder och systrar – och då är det dags att klippa av de nyanlända sniglarna på mitten. Nu går det bra att samla ihop det, som närmast ser ut som en brun kalops av sniglar, i en plastpåse – men låt den färskaste snigeln ligga kvar, snart kommer åter igen hungriga sniglar för att få i sig protein i form av snigel. Då är du där med din häcksax igen! Påsen knyter du ihop och slänger i soporna.

SPADEN

Att ta spaden och klyva sniglarna är förstås också effektivt. Men det är lätt att missa och istället skada snigeln och orsaka den onödigt lidande. En sekatör eller häcksax ger faktiskt en humanare död, även om man kanske inte tror det.

Ads

Nyheter: