Metoder som ej rekommenderas

Vissa metoder är ganska dåliga, men de har trots det blivit vandringsägner. Ibland plockas de upp av någon frustrerad hemmaodlare som allt han eller hon vill, är att få se sin nysatta sallad växa upp och få ett soligt och näringsrikt liv.
De här metoderna ger Mördarsnigeln.se tummen ned för!

GRÄSKLIPPARMETODEN

Att köra över mördarsniglarna med gräsklipparen är vid första tanken kanske en god idé. Likt en slemmig splatterfilm från 80-talet skivas sniglarna upp och lägger sig som en snigelcarpaccio över gräsmattan.
Dessvärre är slemmet i den spanska skogsnigeln, ett slem med stort S. Det sätter sig inne i gräsklipparen, och det är väldigt problematiskt att få bort slemmet. En ordentlig rengörning av gräsklipparen efteråt kommer definitivt att behövas;  en rengörning som tar onödig tid och dessutom kan vara farligt! Att använda gräsklipparen bör alltså undvikas – åtminstone om du har väldigt GOTT om sniglar! Vissa hävdar dock att metoden faktiskt är väldigt bra, och jag har läst att det finns de som särskilt rekommenderar de självgående robotgräsklipparna. Men vi på Mördarsnigeln.se anser att metoden är alldeles för slemmig och att det blir alldeles för mycket efterarbete.

INSALTADE MÖRDARSNIGLAR

Att hälla salt på sniglarna är ett tips man ibland får höra om. Salt suger åt sig vatten, och eftersom sniglar mest består av vatten - även om man kan tro att det är 100% slem - börjar sniglarna snart att tömmas på vatten, likt ett vampyroffer töms på blod. Det finns mindre plågsamma sätt att döda mördarsniglar på! Saltet är dessutom inte det minsta bra för dina växter. Det är betydligt bättre att salta grönsakerna efter du skördat dem, än att salta dem innan!

 

 

 

Ads

Nyheter: